Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@08:59:29 GMT

آفتاب سوختگی چگونه درمان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۶۰۰۶

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر علی رنجکش اظهار کرد: آفتاب سوختگی در افرادی که به طور مداوم مدتی را در محیط‌های باز هم‌چون دشت، کنار دریا یا درست زیر تابش نور خورشید باشند، اتفاق می‌افتد که البته همه افراد مستعد آن نیستند بلکه یک سری افراد خاص دچار آفتاب سوختگی می‌شوند.

وی ادامه داد: افراد مستعد آفتاب سوختگی عمدتا دارای پوست و چشم روشن هستند و معمولا صورتشان در مقابل آفتاب، کک میزند و می‌سوزد؛ این افراد در اصطلاح دارای تیپ‌های پوستی شماره یک و دو (بسیار سفید و روشن) و مستعد آفتاب سوختگی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که پوست‌های تیپ سه و چهار عمدتا دارای پوست سفید اما کمی سبزه نیز هستند، گفت: ایرانیان در این رنج پوستی قرار دارند اما در بین افراد و به خصوص آذربایجانی‌ها امکان دارد که پوست‌های خیلی سفید، در اصطلاح تیپ اروپای شمالی نیز دیده شود که این گروه از افراد بیشتر مستعد آفتاب سوختگی هستند.

رنجکش در خصوص علائم آفتاب سوختگی در افراد دارای پوست بسیار روشن، تشریح کرد: روی بینی، گونه‌ها، کله مردان کچل و تمامی نقاط باز در اثر تابش نور خورشید طولانی مدت دچار قرمزی، تاول، خارش، ورم و پوسته ریزی می‌شود البته امکان آفتاب سوختگی برای افراد سفید پوست و سبزه نیز وجود دارد.

وی متذکر شد: کسانی که استعداد آفتاب سوختگی دارند باید خیلی مواظب باشند که در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرند و حتما همواره از روش‌های مراقبتی چون کرم ضدآفتاب با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنند؛ افراد با پوست معمولی هم حتما در زمان‌های حضور در محیط‌های بیرون از کرم ضدآفتاب استفاده کنند.

وی افزود: کرم‌های ضدآفتاب‌ که مهمترین فاکتور پیشگیری از آفتاب سوختگی است، باید هر دو ساعت یکبار تمدید شود؛ هم‌چنین افراد می‌توانند برای پیشگیری از ابتلا به آفتاب سوختگی از کلاه، چتر و ... استفاده کرده و جلوی تاثیر مستقیم آفتاب را بگیرند.

این متخصص پوست در خصوص راه‌های درمان آفتاب سوختگی، تشریح کرد: در زمان آفتاب سوختگی، باید از کرم‌های ترمیمی موجود در بازار روزانه در چند نوبت استفاده شود؛ هم‌چنین کرم‌های دارای زینک اکساید نیز بسیار موثر هستند، چرا که هم اثر ضدآفتاب مختصری دارند و هم کار ترمیمی پوست را انجام می‌دهند.

وی متذکر شد: اگر مشکل آفتاب سوختگی با این کرم‌ها حل نشود و حتی شدت تورم و التهاب افزایش یابد، فرد حتما باید به پزشک مراجعه کند تا با تجویز داروی آنتی هیستامین یا داروهای کورتون دار خوراکی یا موضعی در عرض دو هفته که امکان دارد با پوسته اندازی همراه باشد، آفتاب سوختگی درمان شود.

وی ادامه داد: پوست برخی افراد به خصوص افراد دارای پوست تیره ممکن است پس از برطرف شدن آفتاب سوختگی، دچار لک شود و حالت تیرگی داشته باشد که در پی درمان، طی چند ماه برطرف خواهد شد.

رنجکش در خصوص بیماری‌های ناشی از تابش آفتاب، تشریح کرد: پوست برخی افراد که در معرض مستقیم آفتاب هستند، ممکن است دچار ورم و خارش شود که در واقع شبیه کهیر خواهد بود اما پوسته ریزی ندارند، این مشکل یک بیماری ناشی از آفتاب بوده که به "کهیر آفتابی" یا "کهیر نوری" مشهور است.

وی افزود: در پوست افراد دیگری نیز معمولا از اسفندماه که هوا شروع به گرم شدن می‌کند، قرمزی و سفت شدن دیده می‌شود که شدت آن در اردیبهشت به حداکثر می‌رسد و سپس از شدت آن کاسته شده و این عوارض تا شهریور ماه کاملا از بین می‌رود، این بیماری التهابی به نام "پی ال ای" که هرساله برای این افراد تکرار می‌شود ناشی از آفتاب سوختگی نیستف بلکه یک التهاب موضعی است که درمان خاص خود را دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آفتاب سوختگی سوختگی پوست آفتاب سوختگی دارای پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۶۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا رستگار رئیس اتاق اصناف در مصاحبه رادیویی، گفت: یکی از سیاست‌های دولت، خدمات الکترونیک است. یعنی یک سری خدمات نهادهای دولتی باید در بستر الکترونیکی انجام شود. یک سری مجوزها از سوی درگاه مجوزها اعطا شده و در ادامه نیز بحث الکترونیکی شدن روی داد که در دستور کار دولت است.

رستگار تاکید کرد: الکترونیکی کردن مجوزها نیازمند آن است که تمام کسانی که دارای مجوز کسب و کار هستند برای دریافت تسهیلاتی که دولت ارائه می‌دهد باید کد یکتا را داشته باشند.

وی گفت: کد یکتا متصل به حساب بانکی افرادی می‌شود که فعالیت اقتصادی دارند. بیشتر افراد باید جسم مجوز را با خود می‌بردند و یا استعلامی از نهادهای ذیربط انجام می‌شد تا اعتبار پروانه کسب بررسی می‌شد. با الکترونیکی شدن و ایجاد کد یکتا نیازی نیست که اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای پروانه کسب هستند مجوز را با خود ببرند.

این مقام صنفی یادآور شد: مهمترین موضوعی که اتاق اصناف و اتحادیه‌ها دنبال می‌کنند آن است که همه فعالان اقتصادی باید پروانه کسب داشته باشند. سپس آنکه این مجوزها مورد تأیید درگاه ملی مجوزها باشد. با کد یکتایی که افراد دریافت می‌کنند هم افرادی که مجوز دارند و یا مجوز قدیمی دارند و نیازمند به روز شدن هستند، عملیات به روز رسانی خود را انجام می‌دهند.

وی گفت: تهران دارای ۱۳۵ اتحادیه و نزدیک به ۵۰۰ هزار واحد صنفی دارای پروانه هستند و همه آنها باید کد یکتا را دریافت کنند. افرادی که پروانه کسب ندارند حتماً باید با این کد یکتا مجوز کسب و کار را دریافت کنند.

رئیس اتاق اصناف تهران خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم این است که همه مردم تا پایان این ماه باید برای دریافت کد یکتا به آدرس الکترونیکی اقدام کنند. غیر از آن افراد صنفی می‌توانند به اتحادیه مرتبط مراجعه کنند و اتحادیه‌ها نیز این کد را ارائه می‌کنند.

کد خبر 6095507

دیگر خبرها

  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام گرفتن از زالو
  • چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟
  • چگونه در گرما از پا‌ها مراقبت کنیم؟
  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام از زالو
  • همه واحدهای صنفی باید شناسه یکتا دریافت کنند
  • کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است
  • آتش‌سوزی لنج در هرمز سه فوتی بر جای گذاشت
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • کبد چرب و دردسرهایش